Bowlfood is de trend! › Fano, pure salades, roomkazen en sauzen voor professionals

Bowlfood is de trend!

Bowlfood is de trend!

Bowlfood is de trend!

Doe alles bij elkaar en klaar!

Smoothie bowls, salad bowls, Hawaiiaanse poké bowls, breakfast bowls, buddha bowls of burrito bowls, het komt allemaal op hetzelfde neer: eten uit een kom. De kommetjestrend wordt steeds populairder. Je laat jouw gasten kiezen wat ze lekker vinden en zij stellen daarmee zelf hun bowl samen.

Simpel, gezond en lekker
Iedereen wil graag een verantwoorde, voedzame maaltijd. Als professional kun je daarop inspelen door bowls aan te bieden aan je gasten. Bij bowlfood doe je alles bij elkaar in de kom en het is klaar. Bovendien is een vegetarische versie eenvoudig te maken. In saladeland zijn er eindeloze variatiemogelijkheden voor een bowl. Denk aan verse kleurrijke ingrediënten zoals mango, cherrytomaatjes, blaadjes basilicum, blokjes oude kaas of stukjes komkommer. Voor een vullende maaltijdsalade kunnen bijvoorbeeld gekookte pasta of peulvruchten aan de kom worden toegevoegd. Het grote voordeel van saladebowls is dat ze simpel, gezond en lekker zijn.

Saladebowl in 5 stappen
Je kunt jouw gasten een handje helpen bij het samenstellen van hun kom. De keuze is immers reuze. Denk bijvoorbeeld aan het voorbereiden van een basis kom, waarbij jouw gasten zelf alleen nog de dressing en topping hoeven te kiezen. Of richt een saladebar in waarbij jouw gasten door vijf stappen te volgen een smaakvolle saladebowl samen kunnen stellen:
1. Begin met een basis (bijv. Fano Pastasalade Rood of Wit, Fano Aardappelsalade Basis)
2. Kies de proteïne (bijv. reepjes gerookte kipfilet, pulled pork vlees of blokjes tofu)
3. Selecteer vier groenten (bijv. sla, paprika, tomaat en Fano Komkommersalade)
4. Bepaal je dressing (bijv. naturel of balsamico)
5. Bestrooi met een ‘topping’ naar keuze (bijv. blaadjes basilicum, lente-ui en geraspte kaas)

Uiteraard kun je hierbij je eigen ‘specialiteit’ vermelden. Door het combineren van verschillende, kleurrijke ingrediënten ontstaat een kunstwerkje in de kom. En wat er mooi uitziet, smaakt meteen een stuk lekkerder!

Fano publiceert één keer per maand een trend of issue die ons opvalt in de foodbranche. We willen je hiermee informeren en vooral inspireren. Heb je nog tips of wil je een reactie geven? Laat het ons weten via het contactformulier op de website of stuur een mail naar info@fano.nl.