Mediterraanse Bruschetta's door Croissanterie L'Europe › Fano, pure salades, roomkazen en sauzen voor professionals

Mediterraanse Bruschetta's door Croissanterie L'Europe

Mediterraanse Bruschetta's door Croissanterie L'Europe

Fano Mediterraanse Bruschetta's door Croissanterie L'Europe

Fano Mediterraanse Bruschetta's door Croissanterie L'Europe

Geef je gerechten het WOW-effect!

“Als ik de kleurrijke bruschetta's serveer, hoor ik vaak van gasten dat het er smakelijk uitziet”, vertelt Mirjam Koerts, eigenaar van Croissanterie L’Europe. Ze proefde op een foodbeurs een broodje met Fano Gegrilde Groenten en maakte daar haar eigen Mediterraanse varianten van.

Warm en koud
“Van huis uit ben ik chef-kok dus hetzelfde broodje gegrilde groenten van de foodbeurs op de menukaart zetten, was voor mij geen optie. Ik bedacht een warme en een koude variant: de warme ratatouille bruschetta en de koude gegrilde groenten bruschetta. In beide gevallen leg je het open gesneden broodje kort tussen de contactgrill voor een frisse bite. Daarna smeer je er aioli op. Voor de warme ratatouille bruschetta volgt dan de gegrilde groenten met gekruimelde geitenkaas als topping. Nog even aantikken in de oven en je hebt een heerlijk gerecht!”

Puntjes op de i
“Bij de koude variant volgt er na de aioli wat sla en de gegrilde groenten. Het broodje snijd ik dan in sandwichvormen en serveer ik op een opgemaakt plankje. Denk bijvoorbeeld aan een paar knapperige nachos, gesneden komkommer, tomaat en radijsjes. De puntjes op de i zijn net zo belangrijk als de smaak van het gerecht. De bruschetta's moeten echt een beleving zijn. Dat is ook mijn tip aan andere foodprofessionals: geef je gerechten het WOW-effect! Benieuwd naar het resultaat? Bekijk ‘t filmpje!”

 

Ingrediënten

Extra voor de warme ratatouille bruschetta:

  • Gekruimelde geitenkaas

Fano bezoekt één keer in het kwartaal een klant die laat zien wat er mogelijk is met Fano producten. Heb je aanvullende tips of wil je ook een gerecht met ons delen? Laat het ons weten via het contactformulier op de website of stuur een mail naar info@fano.nl.