Toscaanse Pastasalade › Fano, pure salades, roomkazen en sauzen voor professionals

Toscaanse Pastasalade

Toscaanse Pastasalade

Toscaanse Pastasalade

Als jij je gasten deze zelfgemaakte vegetarische pastasalade serveert, wanen ze zich op een zonnig terrasje in Florence of misschien wel aan een tafeltje in de schaduw van de Toren van Pisa.

Bereidingswijze voor 10 couverts:

Rooster de pijnboompitjes lichtjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Hak de zongedroogde tomaatjes grof. Snij de lente ui in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Stort de pastasalade in een grote kom en meng de tapenade, het citroensap en de helft van de gehakte peterselie er door. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en meng alles losjes door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Garneer de salade met de gehakte peterselie.