Pastasalade Tonijn › Fano, pure salades, roomkazen en sauzen voor professionals

Pastasalade Tonijn

Pastasalade Tonijn

Pastasalade Tonijn

Een heerlijk (lunch-)gerecht met Fano Pastasalade Tonijn, verse tonijnmoten en rozemarijn. Met deze serveersuggestie gooi je hoge ogen!

Bereidingswijze voor 10 couverts:

Verwarm de oven voor op 200°C. Knip elke tak trostomaatjes doormidden en leg ze op de bakplaat. Besprenkel de tomaatjes met 1 dl olijfolie, peper en zout. Pof de tomaatjes 4 minuten in de hete oven. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en blender ze met 2 dl olijfolie tot een geurige groene olie. Bestrijk de tonijn met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en bak de tonijnmoten snel rondom bruin. Haal direct weer uit de pan en bestrijk royaal met de rozemarijnolie. Snijd de gegrilde tonijnfilet in dunne plakjes. Leg 200 gram Fano Pastasalade Tonijn in het midden van het bord. Verdeel de plakjes tonijnfilet er omheen en leg op elk bord een takje gepofte trostomaatjes. Garneer met de veldsla.