Rode pastasalade met gemarineerde artisjokharten › Fano, pure salades, roomkazen en sauzen voor professionals

Rode pastasalade met gemarineerde artisjokharten

Rode pastasalade met gemarineerde artisjokharten

Rode pastasalade met gemarineerde artisjokharten

Deze vegetarische schotel maak je volgens het Fano principe: neem een goede basis en voeg zelf lekkere ingrediënten toe. Neem de tijd om de artisjokharten goed te laten marineren, dit komt de smaak van het geheel zeker ten goede!

Bereidingswijze voor 10 couverts:

Laat de artisjokken goed uitlekken (knijp ze een beetje uit). Pel en snipper de knoflook en de sjalot heel fijn. Maak een marinadedressing van de azijn, olie, honing, mosterd en peper. Meng de artisjokharten, knoflook en sjalot door de dressing. Roer alles goed door elkaar en laat minstens 4 uur intrekken. Voeg de gemarineerde artisjokharten toe aan de Basis Pastasalade. Snij de zongedroogde tomaatjes door de helft en roer door de salade. Stort de salade in een grote kom en garneer met de rode bietenblaadjes.