Over Fano › Fano, pure salades, roomkazen en sauzen voor professionals

Over Fano

Over Fano

Over Fano

Bij Fano ligt de basis voor kwaliteit in het aantrekkelijk en eigentijds houden van het assortiment. Fano staat voor hoge kwaliteit. Dat willen we zo houden. Ons streven is om de professionele gebruiker te ondersteunen met producten die de basis zijn voor eigen creaties. Hiermee spelen we uiteraard in op actuele ontwikkelingen en behoeften in de markt. We hebben heel wat gerealiseerd in de afgelopen jaren.

Allergeenvrij
Al sinds enige tijd ligt de nadruk bijvoorbeeld op de trend ‘verantwoord’. Eerst door salades te ontwikkelen die voldeden aan het ‘Ik kies bewust’ logo, de gezondere keuze binnen een categorie. Maar ook  door recepturen vrij te maken van allergenen als lactose, koemelkeiwit en gluten en dit duidelijk te communiceren op de verpakkingen middels logo’s.

Duurzaam
Sinds begin 2015 is er bij Fano volop ontwikkeld met duurzame ingrediënten. Waar mogelijk met het Beter Leven-keurmerk en het MSC-vis certificaat. Daar waar het haalbaar en betaalbaar is, kiezen we voor duurzaam en hebben we dat nu dus doorgevoerd in het gehele assortiment.

Familiebedrijf
Fano is het merk van Royal Smilde Foods voor koelverse salades en sauzen. Onze moderne productielocatie staat in Oosterwolde en is op het hoogste kwaliteitsniveau gecertificeerd (IFS Higher Level). Royal Smilde Foods is onderdeel van Royal Smilde, een vooraanstaande producent van voedingsmiddelen uit Heerenveen. Dit familiebedrijf werd door Arend Smilde in 1863 in Heerenveen gesticht. Nu zijn de vijfde en zesde generatie van de familie Smilde in het bedrijf werkzaam. De kernwaarden die iedere medewerker hoog in het vaandel heeft staan zijn: kwaliteit, continuïteit, voedselveiligheid en duurzaamheid.

MSC en ASC gecertificeerde duurzame vis

De zalm in onze broodsalade (in 1 kg à la gastronorm verpakking en in 50-grams Portion Packs) is ASC gecertificeerd. Deze vis komt uit kwekerijen waar goed omgegaan wordt met de natuur.
Klik hier voor meer informatie over het ASC keurmerk. 

De tonijn en surimi in onze salades voldoen aan de internationale MSC-standaard voor duurzame visserij. Zo helpen wij mee om visbestanden voor de toekomst te behouden.
Klik hier voor meer informatie over het MSC keurmerk.

 

Beter Leven keurmerk

In onze salades gebruiken we kip en varkensvlees met het Beter Leven keurmerk (1 ster) en vrije uitloopeieren (2 sterren),
ook in onze vetarme basissaus. Klik hier voor meer informatie over het Beter Leven keurmerk.
 

      Beter Leven 1 ster      

Puur genieten, Puur Fano

Puur genieten, Puur Fano